2023-05-30 10:33:16
Utánpótlás Magyar Bajnokság 2023. /Esztergom/

2023-05-30 10:33:16

Elképesztően teljesítettek a Halker-KiralyTeam utánpótlás korú versenyzői az év egyik legfontosabb versenyén - a Magyar Bajnoki címek idén is válogatottságot értek 
67 versenyzővel vágott neki a Halker-KirályTeam csapata hétvégén az impozáns esztergomi Suzuki Arénában megrendezett 2023. évi Utánpótlás Magyar Bajnokságnak.
A tatamis szabályrendszerek országos regattája kiemelten fontos versenye az évnek, hiszen a Magyar Bajnok automatikusan válogatott kvótát szerez az aktuális év világversenyére. Idén ez az augusztus végén Isztambulban megrendezésre kerülő Európa Bajnokság lesz. 
A versenyen akik nem találtak legyőzőre, Magyar Bajnoki címet és válogatott kvótát szerezve megváltották jegyüket az isztambuli kontinensviadalra.
Az országos bajnokságon a csapat ismét hihetetlen eredménylistát produkált. A három tatamis szabályrendszerben a négy korcsoport részvételével lebonyolított versenyen versenyzőink elképesztő dominanciát mutatva "verekedték" keresztül magukat a mezőnyön és a versenynap végére 83 éremnél (48 arany, 18 ezüst és 17 bronz) állították meg a számlálót.
Ez a teljesítmény azt is jelenti, hogy az idei, törökországi utánpótlás kontinensviadalon hatalmas létszámmal tudja a csapat képviseltetni magát a magyar válogatott színeiben.
A válogatottak száma azonban még gyarapodhat, hiszen sulycsoportonkent hivatalosan csak az egyik válogatott hely kelt el, a magyar bajnok mellett, minden súlycsoportban az év közben gyűjtött pontok alapján a ranglista első helyezett is válogatott melegítőbe öltözhet. Utolsó szalmaszálként ragadják majd meg sokan a lehetőséget, hogy a június közepén megrendezendő budapesti világkupán (mint utolsó ranglista versenyen) biztosítsák helyüket az Európa Bajnokságra kiutazó válogatott keretben.
Gratulálunk mindenkinek!
Köszönjük támogatóinknak!