Golden Glove European Cup 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golden Glove European Cup 2019, Conegliano (ITA)

 

Elkezdődött a 2019-es versenyszezon.

Több mint 10 éve az Alpok lábánál fekvő Észak-olasz kisváros, Conegliano ad otthont a Golden Glove European Cup-nak. Idén körülbelül a negyedével nőtt a nevezők száma az előző évekhez képest, úgy tűnik mindenki mindent belead a kick-box tavaly novemberi olimpiai sporttá nyilvánítása miatt. A számokat tekintve, 22 ország 1430 nevezőjével, 10 küzdőtéren, 2 napon át tartott a megmérettetés. A megnövekedett indulószám miatt, késő estig tartottak a küzdelmek, próbára téve a versenyzőket és bírókat.

A KirályTeam egy tíz fős csapattal vett részt, akik Veres Richárd és Loós Csaba mesterek vezetésével léptek tatamira.

A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia harcosai ugyan Csepelről, Makóról és Szegedről érkeztek, de egy cél vezérelt mindenkit, tudása legjavát adva tegyen meg mindent a győzelemért!

Az egyéni küzdelmek során szinte mindenki a várakozásnak megfelelően gyűjtötte a skalpokat az erős nemzetközi mezőnyben, s lépett végül dobogóra. A korosztályváltás alatt állók számára jó tapasztalatszerzés volt az idősebb, rutinosabbak között felmérni magukat, ami nagyon fontos lesz az augusztusi győri utánpótlás Európa-bajnokságon való sikeres szerepléséhez.

Veres Richárd remekül vette az akadályokat csapattársával a két fős csapatok „pacsizós váltásos” TAG Team küzdelmeiben, megállíthatatlanok voltak a 74 kg alattiaknál. Emellett egy szépen csillogó ezüstérmet is nyertek a plusz 74 kg-osok között.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kadet 1-es korosztályos, 3 fős pointfighting csapatunk. Öt különböző csapatatot vertek zsinórban, a küzdelmes és nehéz mezőnyben, így a dobogó tetején végeztek a mieink!

Hajszálra volt a bravúrtól a kadet 2-es, szintén 3 fős csapat. Először kérdéses volt az indulás, de végül megérte belevágni, hiszen csak egy, az utolsó ellenfél tudta megállítani a KirályTeam-eseket, akik ezüstéremmel zártak.

 

Király István Mesteredző tanítványai sikeresen kezdték az évet, hiszen a tíz fős kis csapat 5 arany, 2 ezüst és 7 bronzéremmel gazdagította csapatunk eredményeit.

 

Aranyérmesek:

Nagy Bálint, kadet 1 -47 kg (pointfighting)

Lázár Erik, kadet 1 +47 kg (pointfighting)

Loós Dominik, junior -57 kg (pointfighting)

Kadet 1 pointfighting csapat (Bárdos Inez, Nagy Bálint, Lázár Erik)

TAG Team -74 kg /Veres Richárd, Elijah Everill/ (pointfighting)

 

 

Ezüstérmesek:

Nagy Bálint, kadet 1 +47 kg (pointfighting)

Kadet 2 pointfighting csapat (Haider Katrin, Loós Dominik)

 

Bronzérmesek:

Pusztai Ábel, gyermek -24 kg (pointfighting)

Pusztai Ábel, gyermek -27 kg (pointfighting)

Bárdos Inez, kadet 1 -37 kg (pointfighting)

Fülöp Anna, kadet 1 -37 kg, zöld öv alattiak (pointfighting)

Haider Katrin, kadet 2 -50 kg (pointfighting)

Vörös Attila, junior -75 kg, zöld öv alattiak (pointfighting)

TAG Team +74 kg /Veres Richárd, Elijah Everill/ (pointfighting)