WAKO European Kickboxing Championship 2018, Bratislava (SVK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAKO European Kickboxing Championship 2018, Bratislava (SVK)

 

A páros években megrendezésre kerülő Európa-Bajnokságokat a WAKO Europe két helyszínen rendezi meg, a K1, Low-kick és Kick-light szabályrendszereknek idén Pozsony adott otthont.

A pointfighting, light-contact és full-contact szabályrendszerek Európa-Bajnokságát a szlovéniai Mariborban fogják rendezni novemberben.

A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői adták a magyar válogatott gerincét, Akadémiánktól 7 fő utazott a tatai Olimpiai edzőtáborba az egy hetes felkészülésre.

Pozsonyba mindenki felkészülten és sikerre éhesen érkezett, a mérlegelésnél mindenki hozta a súlyát. A keddi selejtezők során sajnos Hammer Martin kiesett, így a számára véget ért az EB. A többiek viszont sorra nyerték a mérkőzéseiket, péntekre minden tatamis versenyzőnk dobogós helyre került. Sajnos sokakat hátráltatott sérülés, ami a kick-light szabályrendszer sajátossága, sokszor fordul elő a térddel rúgás vagy a térd megrúgása, amit a bírók nem mindig szankcionáltak.

Két ringesünk a K1 szabályrendszerben esélyeseként lépett szorítóba. Habash Antoine Világbajnokunk sajnos szoros küzdelemben maradt alul nagy riválisával szemben. Az újonc Jóni Máté a négy közé jutás során, a harmadik menetben egyhangú vezetés mellett kapott be egy ütést, ami után nem tudta folytatni a mérkőzést.

Bálint Zoltán elődöntőjén derekasan küzdött mind az ellenfelével, mind a térd sérülésével, ami jelentően hátráltatta a teljes kibontakozásban. A hátrány ellenére mindent megtett a győzelemért, azonban a bírók az ellenfelét látták jobbnak, Bálint Zoltán EB bronzzal zárt.

Busa Gabriella abszolút favoritként állt tatamira, végig simán verte ellenfeleit. A döntőbe már egy vádli sérüléssel érkezett, ami csak a rúgások számában volt látható, a lendületén és kipontozós stílusán már nem. Sajnos a baj nem járt egyedül, a harmadik menetben 3:0-s vezetésnél a török ellenfél eltörte Gabriella orrát, az orvos nem engedte folytatni a küzdelmet. Busa Gabriella Európa-Bajnoki ezüstérmes lett.

Gabriella testvére is döntőzött szombaton. Busa Andrea útja a döntőig korántsem volt sima, a megosztott pontozásos győzelmek mögött, hatalmas győzni akarás és nehéz ellenfelek sorakoztak. Andrea lendülete a döntőben is kitartott, olasz ellenfelét okosan kipontozva, az előző mérkőzéseihez hasonlóan 2:1 arányban győzte le és lett Európa-Bajnok!

Veres Roland abszolút favoritként érkezett Pozsonyba. Roland Világbajnokhoz méltóan, kemény munkával és céltudatosan készül minden megmérettetésére, technikai tudása és mentális ereje magasan a mezőny fölé emeli őt. Ő az abszolút jövő, hiszen 5 éves kora óta a kick-box az élete, ebben nőtt fel, hatalmas rutinnal és rálátással bír a sportra. Kevesen képesek arra, hogy technikai KO-val győzzék le ellenfeleiket, Roland ezen az EB-n szinte minden ellenfelével idő elött végzett. A döntőben is nagy fölénnyel vezetett és a rendes játékidő végén emelték a kezét a magasba, Veres Roland Európa-Bajnok!

A magyar válogatott a szakági összesített éremtáblán az előkelő 2. helyen végzett 3 arany, 5 ezüst és 5 bronzéremmel, amihez Király István Mesteredző tanítványai, 2 EB címmel, egy ezüst és egy bronzéremmel járultak hozzá.

 

Gratulálunk!

 

 

Europa-Bajnok:

Veres Roland -57 kg, kick-light

Busa Andrea -65 kg, kick-light

 

Ezüstérmes:

Busa Gabriella -50 kg, kick-light

 

Bronzérmes:

Bálint Zoltán -79 kg, kick-light