WAKO Senior World Kick-box Championships 2017, Budapest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAKO Senior World Kick-box Championships 2017, Budapest

 

„Itthon vagyunk! Itthon vagyunk! Itthon Vagyunk!”

 

10 nap mámorító Kick-box varázslat, avagy minden idők legnagyobb, mind a 7 szakágat először egy helyen felvonultató, legtöbb országot, versenyzőt összehozó, legeredményesebb, leg-leg-leg, minden rekordot megdöntő Világbajnoksága volt november 3-11 között a BOK (volt Syma) csarnokban 60 ország 1388 nevezésével.

 

Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnökének vezetésével felálló szervezőbizottság tagjai mindent megtettek azért, hogy a WAKO 40 éves történelmének legnagyobb Világbajnokságát, a hozzá méltó módon, a legmagasabb színvonalon rendezzék meg. Király István Mesteredző szakedző, Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián a végtelen mennyiségű szervezési előkészületekkel párhuzamosan készültek a Világbajnokságra, ami emberfeletti teljesítmény!

 

A Magyar Válogatott 19 világbajnoki arany, 13 ezüst és 12 bronzérmet nyert a budapesti VB-n!

Az összesített éremtáblázaton hazánk a második lett, ez minden idők legjobb szereplése a magyar kick-box történelmében!

Csak Oroszország tudott minket megelőzni, akik a ringes szabályrendszerekben hatalmas fölényt mutattak. A tatamit azonban kétségtelenül a magyarok uralták, a szakági éremtáblán nem csak pointfighting-ban, hanem kick-light-ban is az első helyen végeztünk, light-contact-ban pedig a második helyen!

 

A csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői 13 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel járultak hozzá a Magyar Válogatott sikereihez!

A KirályTeam-es klasszisaink, fantasztikus eredményeik alapján, a nemzetek közötti összesített éremtáblán a képzeletbeli harmadik legeredményesebb ország lenne!!!

Szerénytelenség nélkül elmondható hogy Csepel kick-box nagyhatalom, hiszen Király István Mesteredző tanítványai rommá verték a világot!

A szombati zárónap estéjén egy fantasztikusan látványos, magas színvonalú gála show várta az érdeklődőket, 5 hazai érdekeltségű döntővel, aminek záró mérkőzése a pointfighting csapatküzdelmek döntője volt.

A pointfighting csapat tagjait hagyományosan a KirályTeam versenyzői adják, címvédőként a döntőbe jutás célja nem volt kérdés. A statiszta szerepet ezúttal az Osztrák válogatott kapta, akiket nagy fölénnyel, 14-8-ra vertek a csepeliek! Ezzel 4-szeres csapatvilágbajnok lett a magyar csapat, ami új rekord!

 

Mórádi Zsolt a Világbajnokság arca, aki 8 világbajnoki címével a WAKO történelmének legeredményesebb versenyzője, világrekorder tartója volt, megvédte VB címét ősi riválisával szemben! Majd a csapat győzelme után tovább emelte a lécet és 10!!!-re növelte világbajnoki aranyai számát, megdöntve saját rekordját!

Zsolt a WAKO arca is, hiszen egy hónappal ezelőtt első kick-boxosként, a Peace&Sport békenagyköveteként is képviseli sportágunkat, olyan nevek társaságában mint Novak Djokovic, Szergej Bubka vagy Didier Drogba.

 

Az egyszeres Világbajnok Veres Roland 18 évesen beteljesítette élete álmát, 100 %-os teljesítményt nyújtva, egyazon Világbajnokságon belül megnyerte mind a három tatamis szabályrendszert, majd a csapatgyőzelemmel együtt a maximálisan elérhető 4!!! világbajnoki címet nyert, ezzel a Világbajnokság legeredményesebb versenyzője lett! 18 évesen 5! világbajnoki trófeával büszkélkedhet!

 

Kondár Anna, a WAKO történelmének legeredményesebb női versenyzője is megdöntötte saját rekordját, a meglévő 7 VB győzelme mellett megnyerte saját súlycsoportját, majd a csapatgyőzelemmel 9-re növelte világbajnoki győzelmei számát!

 

Jároszkievicz Krisztián VB győzelmeihez is hozzáadódott egy egyéni és a csapatgyőzelem, 9-re növelte világbajnoki címei számát! Egy különleges rekord is fűződik mindenki Törpéjéhez, 10! éve veretlen a világ és Európa-bajnokságokon!

 

Busa Gabriella is két aranyat zsebelt be Budapesten, ő azonban mindkét győzelmét egyéniben, light-contact és kick-light szabályrendszerben érte el.

 

Köszönjük szíves támogatását és a Világbajnokság védnökségét, Schmitt Pál, volt Köztársasági Elnöknek, Dr. Szabó Tünde, az EMMI Sportért felelős államtitkárának, Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkárának, Szeneczey Balázs Budapest főpolgármester-helyettesének!

 

Ez a Világbajnokság nem jöhetett volna létre, a végig önfeláldozóan, lelkiismeretesen és fáradtságot nem ismerően dolgozó segítőink nélkül, akiknek gerincét a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia szülői munkaközössége, utánpótlás versenyzőink, barátaink és rokonaink adták. Megmutattátok a világnak milyen a profi munka, amiért nem tudunk eléggé hálásak lenni! Hatalmas köszönet és gratuláció minden segítőnek!!!

A világ minden tájáról érkező résztvevők nem győzték mondani a fantasztikus mennyiségű és minőségű elismerő szavakat, nagyon megható volt hogy ennyire értékelik a munkátokat!

 

Kapcsolódó friss hír, Papp László Budapest Sportdíjat kapott Tarlós István Főpolgármester úrtól, Király István, egyesületünk elnöke!

KIRÁLY ISTVÁN mesteredző – szakedző, VI. danos kick-box nagymester, a WAKO Európai Kick-box Szövetségének első számú alelnöke, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke részére

A magyar kick-box sportban elért kiemelkedő eredményeiért, valamint közösségformáló tevékenységéért.”

Gratulálunk!

Részletek: http://hir6.hu/cikk/134940/kiraly_istvan_a_kickbox_felkerult_a_magyar_sport_terkepere

http://jochapress.hu/oten-kaptak-papp-laszlo-budapest-sportdijat/világbajnoki ARANYÉRMESEK:

 

Veres Roland, pointfighting -57 kg

Veres Richárd, pointfighting -63 kg

Mórádi Zsolt, pointfighting -84 kg

Jároszkievicz Krisztián, pointfighting +94 kg

Murvai Lívia, pointfighting -50 kg

Kondár Anna, pointfighting +70 kg

Kovács Betty, master class pointfighting +65 kg

Veres Roland, light-contact -57 kg

Busa Gabriella, light-contact -50 kg

Veres Roland, kick-light -57 kg

Busa Gabriella, kick-light -50 kg

Hanicz Nelly, kick-light -55 kg

Pointfighting csapat (Nagy Henrietta, Kondár Anna, Veres Roland, Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián)

 

világbajnoki EZÜSTÉRMESEK:

Hanicz Nelly, pointfighting -55 kg

Molnár László, master class kick-light -84 kg

Berki Károly, full-contact +91 kg

 

világbajnoki BRONZÉRMESEK:

Rohonczi Jenő, pointfighting -94 kg

Lehota krisztina, low-kick -60 kg

 

 

Mindezt Csepelről, szeretettel :

Balázs Jácint

 

Fotó: Emily Aston / Ems Photos UK, Varga Jennifer, internet