Irish Open 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irish Open 2017

Éremtábla elsőség, avagy a csepeli kick-box töretlen dominanciája!

 

Az év legjobban várt kick-box sporteseménye kétségtelenül az írországi Dublinban megrendezett Irish Open.

A sportágunk leghatalmasabb viadalán a résztvevők létszáma minden rekordot megdöntött, a 37 ország 324 klubjából 4250 regisztráció érkezett.

Óriási presztízs itt nyerni, amihez hatalmas és erős mezőnyön kell keresztülverekednie magát mindenkinek.

Idén 14 szerencsés és potenciális éremesélyes versenyző utazhatott Dublinba a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémiából.

 

Remek formában várta a felnőtt férfi csapatunk a pénteki csapatküzdelmeket, győzelemre esélyesen és győzelemre éhesen léptek tatamira, s meneteltek egészen a döntőig.

A tavalyi évben a Top Ten UK, azaz az angolok kiverték a döntőbe jutáskor a mindenki általa döntőbe várt nagy ellenfelünket az amerikai All Stars-t. Idén ezt a szívességet a Top Ten Germany tette meg, akiket a döntőben jelentős fölénnyel vert meg Király István Mesteredző csapata, így nem csak megnyerték a legnemesebb trófeák egyikét, hanem megvédték a tavaly elnyert címet is!

Idén bizalmat kaptak a juniorok is a felnőtt csapatban, akik felnőve a feladathoz, fantasztikusan pótolták a más elfoglaltságuk miatt távolmaradó felnőtt versenyzőket!  Rohonczy Jenő, Korpádi Tamás és Veres Roland nevét és pofonjait most már mindenki jegyzi a felnőtt mezőnyben, akik nem csak a csapat, hanem az egyéni küzdelmek során is remekeltek.

Szombaton tovább meneteltek a csepeliek, a junior és felnőtt korosztályok súlycsoportos küzdelmei során mindenki sikeresen kiadta magából a maximumot, tovább gyarapítva éremkollekciójukat.

Vasárnap a kadet 1 és kadet 2-es korosztályok küzdelmei voltak soron, akik méltóan a felnőtt Világbajnokaink félelmetes híréhez, megalkuvást nem ismerve törtek a dobogó legmagasabb foka felé.

A legkisebbek közül ki kell emelni a 10 éves Hammer Máté nevét, aki megnyerte mindkét súlycsoportját ahol elindult. Máté jó példája annak a 8 éve sikeres Akadémiai rendszernek és tematikának amit a KirályTeam-nél folytatunk és már messze földön híres, azaz a legkorábban, 4 éves kortól kezdve készítjük fel a kicsiket a sportág alapjaira!

A kadeteknél a Wolf testvérek mindketten magabiztosan uralták a súlycsoportjukat, ők is a dobogó legtetején végeztek!

Az utánpótlás küzdelmeit követően, hagyományosan a Grand Champion, azaz a súlycsoport nélküli egyenes kieséses abszolút kategória küzdelmei következtek.

Mórádi Zsolt Világcsúcs tartó, 8-szoros Világbajnokunk kétszeres címvédőként érkezett az ír fővárosba. Zsolt igazi nagyvadnak számít, mindenki őt szeretné legyőzni, de Zsolt erre rendesen fel is készült.

Az elődöntő egyik ágán mindössze egy ponton múlt, hogy a 18 éves, de már 4-szeres felnőtt Európa-bajnok Veres Roland megnyerje a mérkőzését az amerikai szupersztár Jack Felton ellen. A bravúr ugyan nem történt meg, de Roland mérkőzése vastapsot és Grand Champion Bronzérmet érdemelt. A dobogóra eddig soha nem került fel senki, aki az alsó két súlycsoportban (-57 kg, -63 kg) indul, most ez is megtörtént.

Az elődöntő másik ágán szintén amerikai-csepeli küzdelem zajlott, a másik amerikai idol, Raymond Daniels nézett farkasszemet Mórádi Zsolttal. Zsolt remek formában, pazar mérkőzésen verte meg az amerikait és jutott a döntőbe, ahol a másik amerikai, Jack Felton várt rá.  A 8 közé jutáskor a junior Rohonczy Jenő hatalmas bravúrt hajtott végre, a pontok alapján megverte Daniels-t, aki a bírói döntés alapján jutott csak tovább.

A 3 napos viadal utolsó mérkőzése mindig a férfi Grand Champion döntő szokott lenni, hatalmas érdeklődés és szurkolás közepette! Zsolt parázs meccsen, három pontos fölénnyel megnyerte a döntőt!  Zsolt az elődöntő és a döntő során a sportág két tengeren túli szupersztárját volt képes legyőzni, ami hatalmas mentális és fizikai erőt igényel és még soha nem sikerült ez a bravúr más kick-box-osnak!

Azaz a csapat küzdelmek címvédése után a Grand Champion címvédés is sikeres volt az év legeslegnagyobb versenyén!

A hab a tortán, hogy a brutálisan hatalmas mezőnyben, a 324 klub közül a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia az éremtábla tetejére verekedte magát a megnyert érmek száma alapján, a tavalyihoz hasonlóan ismét!!!

Király István Mesteredző tanítványai 9 arany, 6 ezüst és 4 bronzérmet nyertek Dublinban.

Gratulálunk!

 

Aranyérmes:

Hammer Máté, kadet 1 -28 kg, pointfighting

Hammer Máté, kadet 1 -32 kg, pointfighting

Wolf Joshua, kadet 1 -37 kg, pointfighting

Wolf Dávid, kadet2 -42 kg, pointfighting

Veres Roland, -57 kg, pointfighting

Korpádi Tamás, -69 kg, pointfighting

Mórádi Zsolt, -84 kg, pointfighting

Férfi pointfighting Csapat (Mórádi Zsolt, Veres Roland, Veres Richárd, Jároszkievicz Krisztián, Rohonczy Jenő)

Mórádi Zsolt, pointfighting Grand Champion

 

Ezüstérmes:

Wolf Dávid, kadet 2 -47 kg, pointfighting

Gál Vivien, junior -70 kg, pointfighting

Rohonczi Jenő, -89 kg, pointfighting

Jároszkievicz Krisztián, +94 kg, pointfighting

Nagy Henrietta, -70 kg, pointfighting

Kondár Anna, +70kg, pointfighting

 

Bronzérmes:

Murvai Lívia, -50 kg, pointfighting

Női pointfighting Csapat (Nagy Henrietta, Szabó Dorina, Kondár Anna, Murvai Lívia)

Korpádi Tamás, junior pointfighting Grand Champion

Veres Roland, pointfighting Grand Champion

 

 

Kitzinger Adrienn és Balázs Jácint