A Halker-KiralyTeam Sportintegrációs Programja

 

 

 

 

 

 

Az Akadémia

A Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia immáron 25 esztendeje meghatározó közösségi tere a Főváros XXI. kerületének. A sport és közösségformálás által kiutat jelent a súlyosan hátrányos szociális helyzetben élő csepeli fiatalok számára a mai céltalan világból és lehetőséget nyújt számukra olyan értékek és életre szóló élmények megszerzésére, amely a jövő generációjának épülését szolgálja. Állandó személyiség- és kompetenciafejlesztő programjaink, valamint agressziókezelő sportfoglalkozásaink egyedülálló módon már egészen 3 éves kortól vonják be a gyermekeket az egészséges életmód alapját képező rendszeres sportmozgásba. Közösségformáló rendezvényeink és táboraink megteremtik a lehetőséget a fiatalok és szüleik számára egyaránt, hogy részt vegyenek az értékteremtés folyamatában és alulról építkezve egy kiterjedt szociális hálót hozzanak létre a célterületen. Munkásságunk központja a Budapest XXI. kerület közforgalmi és kulturális csomópontjában, a Szent Imre téren, a Karácsony Sándor Általános Iskolában található.

 

 A Sportintegráció

 A Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia sportintegrációs programja növendékeinek mindennapos elhivatott munkáján (heti 6x3 óra edzésen) és kiemelkedő sporteredményein (7 felnőtt és 23 utánpótlás Világbajnokon) alapuló példaképrendszerre épül, melynek segítségével olyan hiteles fiatalok tudják megszólítani, és a céltalan csavargásból vagy a még veszélyesebb drogozásból behívni a fiatalokat az edzőterembe, akik saját maguk is hasonló körülmények között nőttek fel, mégis képesek voltak változtatni életükön. A kick-box edzésrendszerein alapuló önkontroll-fejlesztő és agressziókezelő foglalkozásaink mellett, szándékukban áll létrehozni a kerületben egy olyan alternatív délutáni tanodát, ahol a fiatalok intézményes keretek között is elsajátíthatják a társadalmi megbecsülésen és pozitív jövőképen alapuló gyakorlati életviteli (személyes higiénia, felnőtt lét szerepei, stb.) és az iskolai oktatást kiegészítő elméleti ismereteket (önismeret, környezettudatosság, gazdasági nevelés, stb.). Csoportkohéziós foglalkozásaink (újságszerkesztés, blogírás, stb.) lehetővé teszik, hogy a fiatalok pozitív referenciacsoportra támaszkodva szakítani tudjanak a hátrányos szociális helyzet idézte társadalmi csapdákkal és a közösség hasznos tagjaként megalapozzák boldogulásukat az életben.

A tavalyi évben országos szinten is elismert sportintegrációs programot már sikerrel valósítottuk meg egy különösen hátrányos helyzetű heves-megyei zsákfaluban, Tarnabodon. Akadémiánk jelenleg azon dolgozik, hogy Csepelen is megvalósulhasson ez a sikeres kezdeményezés, hiszen ebben a kerületben is nagy igény van arra, hogy a csellengő fiatalok ne az utcákat lepjék el, hanem tudatos programok által váljon saját igényükké a társadalmi beilleszkedés. Németh Szilárd, Budapest XXI. kerület Csepel polgármestere decemberben támogatásáról biztosította a KiralyTeam Kick-box Akadémiát szociális törekvéseink végrehajtásában, és kihangsúlyozta, hogy számít a KiralyTeam szakmai hozzáértésére és a kerületben végzett töretlen munkájára.

 

 Kampányfilm 2010 (magyar)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 Sportintegrációs programunk újabb állomása: Hárosi bejárás

 Az Európai Unió is felfigyelt a Halker-KiralyTeam úttörő sportintegrációs eredményeire

 A csepeli Jároszkievicz Krisztián az Év Sportolója

 25 éves a KiralyTeam Kick-box Akadémia

 

 

Kapcsolódó média megjelenések:

 Magyar Televízió: Ma reggel

 Magyar Televízió: TeleSport ("A roma harcos")

 Magyar Televízió: Budapesti Regionális Magazin

 MR1 Kossuth Rádió: Szombat délelőtt