Értékeink

A KiralyTeam hazánk és a világ legeredményesebb kick-box klubja, melyet az elmúlt évek világ-, és Európa-bajnoki érmei, illetve a számos nemzetközi tornán elért sikerek mellett, eddig Magyarországon egyedülálló módon, az Önkormányzati Minisztérium is kitüntetéssel ismert el.

Az eddig elért sikereink annak a hihetetlen összetartozásnak és csapatszellemnek köszönhetőek, melyet csapatunk, a KiralyTeam képvisel immár 27 esztendeje. Ez a klub, a sport által kiutat jelent a magyar fiatalok számára a mai céltalan világból és lehetőséget nyújt olyan értékek és életre szóló élmények megszerzésére, amely a jövő generáció épülését szolgálja. Az edzőterem számunkra nem csak a mindennapos elhivatott munka színtere, hanem közösségi hely, ahol családok, barátok és ismerősök találkoznak és részeseivé válnak az értékteremtés folyamatának. Ebben a közösségben ugyanúgy megtalálja helyét, szerepét és célját a hároméves óvodás kisgyermek, mint az ötvenéves felnőtt orvosprofesszor, vagy az többgyermekes családanya. A mi célunk, ennek a hihetetlen értéknek, és ezen kiváló emberek együvé tartozásának megőrzése, bármi áron!

 

Érték a sportban

Az ismert amerikai küzdősport, a kick-box, legelterjedtebb stílusa a gyorsaságot, kreativitást és a modern sporttudományokat ötvöző pointfighting, a ring sportok brutalitásától elhatárolódva egyedülálló sportélményt garantál. A küzdelmek során kizárólag a szabályokban rögzített és a bírók által ellenőrzött, félerővel végrehajtott ütések és rúgások közül mindig a leggyorsabbak értékelhetőek, létrehozva így egy biztonságos és minden elvárásnak megfelelő küzdősportot. Az újszerű, versenyközpontú szemléletet képviselő pointfightingot a világ 170 országában több mint 2 000 000 igazolt versenyző űzi, melyek közül vezető szerepet tölt be a Halker-KiralyTeam. A számos hazai és nemzetközi nyílt világkupa sikerei mellett, immáron nyolcadik éve végez hazánk a hivatalos felnőtt és utánpótlás világ- és Európa-bajnoki éremtáblázat első helyén, melyben kiemelkedő szerepe van a KiralyTeamnek.

  • 2005 Világbajnokság (Szeged, Magyarország) 2 aranyérem – ebből 1 KiralyTeam
  • 2006 Európa-bajnokság (Lisszabon, Portugália) 3 aranyérem – ebből 2 KiralyTeam
  • 2007 Világbajnokság (Coimbra, Portugália) 4 aranyérem – ebből 3 KiralyTeam
  • 2008 Európa-bajnokság (Várna, Bulgária) 9 aranyérem – ebből 7 KiralyTeam
  • 2009 Világbajnokság (Lignano, Olaszország) 5 aranyérem – ebből 5 KiralyTeam
  • 2010 Európa-bajnokság (Athén, Görögország) 6 aranyérem - ebből 6 KiralyTeam
  • 2011 Világbajnokság (Dublin, Írország 6 aranyérem) - ebből 6 KiralyTeam
  • 2012 Európa-bajnokság (Bukarest, Románia - 6 aranyérem) - ebből 6 KiralyTeam
  • 2013 Világbajnokság (Antalya, Törökország - 6 aranyérem) - ebből 6 KiralyTeam

 

Bővebben:

 

Érték a nevelésben

A KiralyTeam megalkotva a szülők körében nagy népszerűségnek örvendő Kistigris és Sárkány csapatát, egyedülálló módon már 3 éves kortól foglalkozik a gyermekek sportmozgásra és egészséges életmódra történő nevelésével.

A Testnevelési Egyetem VI. Danos nagymestere és szakedzője, a KiralyTeam vezetőedzője, Király István, elméleti tudását és a felnőtt illetve utánpótlás semi-contact válogatott szövetségi kapitányaként megszerzett többéves tapasztalatát felhasználva alkotta meg a „küzdősport-tornát”. Ez a kifejezetten 3-7 éves korú gyermekek számára kifejlesztett játékos ügyesség- és képességfejlesztő foglalkozássorozat, mely keretében a gyermekek nemcsak elsajátítják a koncentráció és önfegyelem alapjait, de megszeretik és megszokják az egészséges életmód alapját képező rendszeres sportmozgást. A KiralyTeam nemcsak egy nyitott, értékteremtő közösség, hanem egy olyan sportegyesület, ahol a fiatalok megtanulják megvédeni magukat, izgalmas foglalkozásaink lekötik természetes mozgásigényüket, kellő élményt biztosítva ahhoz, hogy kimozduljanak a számítógép elől. Hisszük, hogy a küzdősportok tradicionális értékeit a modern sportok élményvilágával kombinálva igazi családi tömegsport jön létre, melyben mind a szülő, mind pedig a gyermek megtalálja a maga elvárásait. Törekvésünket mi sem igazolja hitelesebben, mint az immár közel 150 főt számláló csepeli utánpótlás bázis (3-12 éves korosztály) egyre növekvő létszáma és a hazai, illetve nemzetközi versenyeken elért kimagasló sikerek.

 

Bővebben:

 

Érték a közösségben

A KiralyTeam a hazai sport utánpótlásbázisának támogatása és a fiatalok egészséges életmódra történő nevelése mellett kiemelt feladatának tekinti a lokális közösségépítését. Az edzőteremre, a mindennapi sportoláson túl, családok és barátok találkozóhelyeként tekintünk, így egyesületünk a csepeli szabadidős tevékenységek egyik központjává vált.

A szülők végigkísérhetik gyermekeik fejlődését, és részesei lehetnek a számukra sem kevés izgalmat nyújtó edzéseknek, hiszen Küzdősport-Torna foglalkozásaink szabadon megtekinthetőek. Emellett lehetőséget biztosítunk mind az apukák, mind pedig az anyukák számára, hogy a mindennapos felgyülemlett stresszt levezetve és az általános mozgáshiányt pótolva, a gyermekfoglalkozásokkal egy időben tartott Felnőtt Küzdősport és Önvédelmi Edzéseken részt vegyenek.

Rendszeresen szervezünk családi napokat, területi és országos sporteseményeket, melyek az egészséges életmód népszerűsítése mellett, az egymáshoz viszonylagos közelségben élő, mégis felgyorsult világunk miatt a mindennapokban ritkán találkozó gyermekek, fiatalok és szülők barátokra, közösségre találnak.

 

Bővebben: